FOLLOWERS

Friday, November 19, 2010

Kasut tumit tinggi... buat saye takot!!

Assalamualaikum

Cantik! cantik!
Tapi kan... ada fakta yang tak best tentang pemakaian kasut tumit tinggi ni...


FAKTA : Risiko kasut tumit tinggi

* Jejaskan peluang untuk dapat anak
* Punca rambut gugur
* Kasut tumit berukuran 12.7 sentimeter boleh jejaskan organ dalaman dan kesuburan wanita
* Sebabkan leher, lutut, sendi, tulang belakang, bahu menjadi sakit
* Boleh sebabkan pening kepala, gangguan haid




Ni plak yang akan jadi kalau pakai kasut tumit tinggi yang tirus di hadapan


Sumber bacaan lain tentang kasut tumit tinggi:




*** aiyoh... baru je tempah kasut kat Gavy... gugu... takotnye!!! =(

Wassalam~

.: AN :.

12 comments:

  1. saya pun tato.. :)
    jom xchange link..saya sudah folow kamu.. ^_^

    ReplyDelete
  2. kalau sesekali pakai takpe...jgn pakai selalu especially time shopping...kaki stress

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum an,

    saya setuju dengan syima. pakai dengan kadar yang sekejap tak apa. tapi jangan pula buat jalan jauh dan lama-lama. semalam saya baru tersilap step masa pakai wedges. sakit juga kaki ni! entah macam mana la, tak pernah kena. nak jadi. hu3x

    ReplyDelete
  4. by dah cuba aritu..malangnya terpeleot di kedai!! hahahaha. sakit gila!

    ReplyDelete
  5. mmg tak elok sgt pun pakai heels ni..
    better pakai bielperlu je...cth cam gi kenduri kee..majlis2 jeee

    ReplyDelete
  6. pakai time wedding takpe sekali sekala...i ni badan besr mmg tak seswai pakai heels..mase weddng ari tu pakai jugak la..tapi jalan terhegeh2 la..takut terjelepuk..haha

    ReplyDelete
  7. babe,

    thank u so much for this entry! i never knew. so informative. thanks ok. now i dah terfikir pasal nak pakai high heels selalu ke tak..

    anyway, also would like to thank u for entering the just like contest. and as ur the first 14 to submit, ive promised to kasi detox foot patch right? so do u mind drop off kan yr house add to my email roe233@yahoo.com? just to be safe, takut nak letak hse add in public. :)

    if theres anywhere in KL we can meet do lemme know ok? :)

    thanks babe!

    ReplyDelete
  8. kalau sesekali pakai takpe. die yg jd prob tu, kalau ari2 pakai n more than 8 hours tu... no worries keh :)

    ReplyDelete
  9. balas secara pukal... yup... stuju... pkai kejap2 ja.. kan?
    2 roe! thnks dear! ok, an dah sent email =D

    ReplyDelete
  10. Erm..resepsi nanti mesti kena pakai kan.
    Adeh~
    Dah la takleh pakai.
    Sakit.

    ReplyDelete